Piknik serowo-winny
Już 14 sierpnia 2021 Zapraszamy na piknik serowo-winny, w Naszej serowarni. Start sobota godzina 16:00, serdecznie zapraszamy.
Bądź z nami.
Mariusz Małkiewicz
Sprawdź, co możesz u nas
zobaczyć i czego posmakować
Poznaj tajniki
produkcji serów
Zarezerwuj miejsce
i odpoczywaj do woli
U nas można skosztowaćprodukty z okolicznych winnic.
Każdego dnia dokładamy wszelkich starań aby przygotować dla Państwa pyszne sery sandomierskie podpuszczkowe, produkowane z mleka krowiego. Nasze sery nie zawierają konserwantów. Sery wyprodukowane przez Mariusza Małkiewicza- "Dziedzic" można kupić w serowarni na Drygulcu 3, w Winnicy Sandomierskiej w Górach Wysokich. Sery dostępne są również w sklepach na sandomierskiej starówce w tym w Winiarni "Świętokrzyskie Butelki" na ul.Sokolnickiego 2.
Zapraszamy również do naszego sklepu internetowego Przejdź do sklepu
Podczas zwiedzania serowarni dzielimy się naszą wiedzą serowarską. Opowiadamy jak powstają sery, jak zrobić sery wysokiej jakości oraz jak dobierać sery do potraw i łączyć je z winami. Przekazujemy wiele informacji związanych z historią naszego gospodarstwa oraz początkach wytwarzania sera. Pokażemy Państwu z bliska naszą serowarnię oraz opowiemy jak powstaje ser, zobaczycie serowarnie i jej wyposażenie aby lepiej zrozumieć proces powstawania sera.
* * *Zwiedzanie serowarni połączone z degustacją Serów Sandomierskich oraz lampką wina z Winnicy Sandomierskie jest możliwe dla grup zorganizowanych powyżej 10 osób. Zapraszamy do wcześniejszego kontaktu: serydziedzic@o2.pl
cennik: Zwiedzanie serowarni (ok 30min) – 10zł za osobę Degustacja serów (4 rodzaje sera, konfitura morelowa sandomierska, bułka regionalna) – 25zł za osobę Zwiedzanie serowarni + degustacja serów (4 rodzaje sera, konfitura morelowa sandomierska, bułka regionalna) – 35zł za osobę Zwiedzanie serowarni + deska Serów Sandomierskich (4 rodzaje sera, konfitura morelowa sandomierska, bułka regionalna) + lampka wina z Winnicy Sandomierskiej (50 ml wina) - (ok 1h)- 40 zł za osobę
Dla tych którzy chcą mocniej zgłębić procesy technologiczne przy produkcji serów prowadzimy płatne szkolenia serowarskie indywidualne oraz dla grup 2-osobowych, oraz dzieci w grupie do 16-osób. Zgłoszenie na kursy proszę kierować mailem: serydziedzic@o2.pl
Podczas szkolenia nauczysz się wytwarzać sery ze świeżego, pełnowartościowego mleka prosto od krowy. Wykonane przez siebie wyroby zabierzesz ze sobą do domu.
Warsztaty serowarskie są idealne dla pasjonatów kulinarnych oraz amatorów domowych wyrobów, którzy dla własnej satysfakcji i zdrowia chcą wzbogacić swoją kulinarną wiedzę. Wyrób serów w domowych warunkach bez wszechobecnej, zbędnej chemii jest umiejętnością nietuzinkową, wywołującą podziw i zachwyt w gronie najbliższych!
* * *Kursy dla dzieci prowadzi SEROWAR ŻUŁAWSKI- Krzysztof Jaworski
* * *
Nasza serowarnia przyjmuje campery w wyznaczonym do tego miejscu. Byłoby nam bardzo miło gdybyście zamówili na wieczór deskę serów wraz z regionalnym winem z Winnicy Sandomierskiej.
* * *cennik: Za miejsce postojowe – 50zł
Już 14 sierpnia 2021 Zapraszamy na piknik serowo-winny, w Naszej serowarni. Start sobota godzina 16:00, serdecznie zapraszamy.
Bądź z nami.
Mariusz Małkiewicz
Braliśmy udział w konkursie "Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów. Impreza odbyła się w Tokarni. W konkursie brało udział 44 wystawców. Ser "Krzemień Pasiasty" zajął 1 miejsce w kategorii produkty pochodzenia zwierzęcego.
Już od 07 do 14 czerwca Zapraszamy na dni otwarte do krainy najlepszych dojrzewających serów w regionie.
Jaśniepanki czy Panicze to jedne z wielu produkowanych przez nas serów dojrzewających.Odwiedź nas i poznaj naszą historię.
Bądź z nami od 07 do 14 czerwca. Zapraszamy na pyszną degustację.
Mariusz Małkiewicz
Utworzenie strony internetowej firmy odpowiedzialnej za produkcję i sprzedaż serów sandomierskich
Na wszystkie pytania postaramy się odpisać jak najszybciej. Zapraszamy do skorzystania z formularza kontaktowego.
© 2017-2021 sery-sandomierskie.pl